Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Autobahn”, în premieră duminică la Casa de Cultură a Sindicatelor
Veronica Hodas  - Joi, 4 Februarie 2016

„Un bărbat și o femeie, o mașină, adevăr, minciună, orgoliu, timiditate, neputință, iubire, viteză” într-un cuvânt Autobahn, așa se numește următoarea premieră a Teatrului de Nord Satu Mare care va avea loc duminică, de la ora 19.00 în Sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Spectacolul regizat de Laura Moldovan îi va avea ca protagoniști pe tinerii, frumoșii și talentații actori ai Teatrului de Nord, Ioana Cheregi și Andrei Stan.

Mai multe detalii legate de eveniment ne-au fost relatate joi, în cadrul unei conferințe de presă. (Nu foarte multe pentru că trebuie să rămână și multe surprize pentru duminică) ;))

Va fi un spectacol care se va petrece numai în mașină, locul unde adevărurile se spun puțin altfel. În limitele fizice ale unui automobil, conflictele se întind pe întreaga gamă de emoții care pot apărea între două persoane.  

„Mie mi-a plăcut foarte mult acest text contemporan, iar propunerea noastră este poate puțin altfel, în sensul că nu vrem să cosmetizăm nimic. Uneori oamenilor nu le place să audă adevărurile exact așa cum sunt. Neil LaBute l-a scris așa, îl jucăm așa. Nu retușăm nimic deoarece sunt bucăți de viață ale unui cuplu...Ca și pe șosea, în viață sunt pericole multe, neprevăzute...Așadar spectacolul nostru propune o călătorie în interiorul unui cuplu care pleacă la ”drum” printr-un ”accident”. Patru instantanee tragicomice din viața unui cuplu care într-un moment crucial al relației derulează amintiri, gonind cu viteză pe autostradă, izolați în ”bula lor de sticlă și metal”. , a spus regizoarea Laura Moldovan.

Dacă Andrei nu a fost foarte vorbăreț, și de obicei nu e, Ioana a precizat că la repetiții nu au fost nici un fel de probleme deoarece a mai lucrat cu Laura, iar legat de spectacol a menționat că La Bute a scris mai multe scene și monoloage pentru mai mulți oameni, pentru cupluri diferite, iar „noi am ales să sustragem din toate textile lui doar patru și avem două monoloage și două scene. Am ales să vedem etapele cele mai critice din viața acestui cuplu.”

Apoi, Laura a mai explicat că acest spectacol nu e ușor de susținut teatral pentru că LaBeut, fiind regizor de film și scenarist, „are un altfel de replică, replică cuțit care te obligă la un altfel de joc și e foarte greu de susținut în teatru. E scris și gândit filmic și de aceea este puțin dificil, dar cred că am găsit modalitatea cea mai optimă să facem trecerile dintre scene”.

Scenograful Cristian Gătină, prezent și el la conferință a subliniat că mașina din scenă este una clasică și „e interesant că actorii sunt constrânși să stea într-un spațiu. Ei nu vor avea pauză să iasă în culise și va fi mai dificil pentru ei, pentru mine nu a fost nimic greu de realizat”.

Așadar așteptăm cu nerăbdare premiera spectacolului AUTOBAHN de Neil LaBute în regia Laurei Moldovan. Spectacolul este NERECOMANDAT MINORILOR SUB 16 ANI!!!

Scenografia și grafica video: Cristian Gătina
Distribuția: O femeie - Ioana Cheregi
Un bărbat - Andrei Stan.

Biletele se pot cumpăra de la Agenția Teatrală de pe strada Horea nr. 6 sau cu o oră înainte de începerea spectacolului la intrarea Casei de Cultură a SIndicatelor. Prețul unui bilet este 20 lei/15 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

2023 vizite
Distribuie pe